Jij daar! Facebook Jij daar! Twitter Jij daar! Hyves

Gastenboek

Plaats reactie
Albert   23-04-2014 23:50   |   Stuur e-mail

@Omega
Beste Omega,
Je doet op voorhand een aantal veronderstellingen:
- Ik herhaal geen woorden van Koos, als je goed mijn context lees zal je begrijpen dat ik niet bedoel wat Koos bedoel! Jammer dat je dit zo neerzet.
- Het valt mij op: je persoonlijke directe benadering! Waarin je veronderstellingen neerzet: Als je blijkbaar door de wet afgesneden bent…. Waaruit veronderstel je dat?
- Je haalt Comrie aan, dus ik neem aan dat je het met Comrie eens bent?
- Verder noem je mij een broeder, een broeder in Christus? of nog een broeder in het kwaad? Dat haal ik er nu niet uit gezien de vragen die nog voor je open staan….
Toch wil ik je ook een vraag stellen: kan een zondaar buiten de wet tot Christus komen? Even geen termen van toeleidend of niet toeleidend, want daar kan ik niets mee, zolang de kaders daarvan niet eerst goed worden afgebakend.
Verder heb je Paulus helemaal gelezen al zijn brieven, in zijn context en juiste verband?

Omega   23-04-2014 17:07

Ds. Kort (OGGiN) heeft een boek geschreven tegen (!) de toeleidende weg "Wedergeboorte of Schijngeboorte". Volgens hem is deze leer van Comrie, Kuyper, Kersten en Steenblok een dwaalleer. Prima spreker dus voor Jij daar! ;-)

mh   23-04-2014 13:02

Er worden vaak dominee's uit de zogenaamde "zwaardere" hoek uitgenodigd. Alleen willen ze niet komen. Daar ligt het probleem. ...

#   23-04-2014 10:28

Kort staat in Krimpen aan den IJssel. en een realistisch iemand weet dat er geen o.g.g. in ned. gaan komen want die branden jijdaar helemaal af!

doe dan ook maar   23-04-2014 10:18

Prem Radhakishun

als je toch bezig bent   22-04-2014 23:25

is dan Lowie van Gaal dan ook nie wat?

Omega   22-04-2014 20:10

Hmm, beetje kinderachtig dit. Overigens is ds. Kort wel een goed idee ;-)

T   22-04-2014 19:29


Zouden wij binnenkort DS Kort van de OGG uit Urk kunnen uitnodigen?
Graag ook DS Zwartbol voor de zing kring.

Meer suggesties en ideeën welkom.
In afwachting van jullie reactie.

@T.  Graag onder je eigen naam posten en niet onder Omega

David   22-04-2014 12:08

@ Albert.

Je schreef:
En zo wordt het betoog van Martha en Gerben al discussiërende weggeredeneerd.
Maar wel met Bijbelse onderbouwingen. En daar gaat het om, niet om gevoel maar om Gods Woord.

Heeft Koos het niet bij het juiste eind, kom dan met Bijbelse tegenargumenten. Daar gaat het om bij alles in het leven. Wat zegt de Heere in Zijn Woord. Leg de Bijbel ernaast.

Omega   22-04-2014 09:14

Mooi @Albert dat je de woorden van Koos herhaalt en ook nog eens benadrukt: “Jongeren blijf bij je kerk en blijf bij het Woord.” Wat dat betreft zijn jullie (en ook ik) het van harte eens. Tegelijkertijd ben ik wel verbaasd dat je wijst op het Woord, maar er niet uit citeert. Net als @Martha. Opvallend! Vertel eens Albert, wie is de Heere Jezus voor jou? Als jij blijkbaar door de wet afgesneden bent (of ben je nog ergens halverwege op de lange toeleidende weg?) en Christus heeft Zich aan je hart geopenbaard, wie is Hij dan voor je? Vertel dat eens aan onze jongeren. Maak ze eens jaloers. Want daar gaat het toch om? Zonder vergeving van zonden en het aannemen van Christus, zoals ook Comrie zegt, ga je voor eeuwig verloren met al je wetskennis en afsnijdingen. Overigens heb je Paulus ook al niet mee. Hij kwam als eerste met het evangelie van Christus (2 Kor. 10:14) en niet met de wet. Bovendien ook nog eens met de zachtmoedigheid en goedertierenheid van Christus (2 Kor. 10:1). Zo spreekt Gods Woord en zo spreken ze -God zij eeuwig dank (!)- ook bij Jij daar! Maar beste broeder Albert, geef nu eens hoog op van onze Zaligmaker Jezus Christus. Ben jij al gereinigd door Zijn bloed? Zit je al als een arme zondaar aan Zijn voeten? Dus nogmaals, maak ons en alle jongeren nu eens jaloers op wat de Heere aan jouw ziel heeft gedaan.

Komt, luistert toe, gij Godgezinden, Gij, die den HEER van harte vreest, Hoort, wat mij God deed ondervinden, Wat Hij gedaan heeft aan mijn geest.

Albert   22-04-2014 00:34   |   Betuwe

En zo wordt het betoog van Martha en Gerben al discussiërende weggeredeneerd. wat erg dat de GGN en de rechterflank weggezet wordt als een sekte die voorgeprogrammeerd is. We kunnen dan wel grote gedeeltes uit de Bijbel scheuren, waarin de Heere de zielstoestand van Zijn volk laat beschrijven. Daar Christus nu is gekomen voor zondaren, maar wel geopend door de werking van Zijn Geest, die de Heere gaat zien in Zijn rechtvaardigheid en toorn. Helaas horen we dit zo weinig. Adam en Eva werden uit de hof gedreven en stonden daar niet de cherubs met een vlammig lemmer eens zwaard. Maar arme zondaar als het werk van de geest niet verder komt dan alleen de zonde te kennen, maar zondekennis is nodig tot Christus kennis, dus de pijl ligt verder. Hij is niet gekomen om de rechtvaardigen te zaligen, nee om de (ondekte zondaar) de onrechtvaardigen te zaligen. Niet een beetje gemoed en geestdrijverij met wat gezellige muziek erbij. Dit zal wel in de ogen van Koos voorgeprogrammeerde taal zijn, maar sls we de oudvaders lezen is dit toch de beleving van de Kerk (met een hoofdletter). Diep medelijden vervult mijn hart als ik dan zoveel jongeren zie, die de voorprogrammering van Koos en zijn aanhangers als zoete koek slikken. Dan bekruipt mij het gevoel dat er in het einde der dagen zullen opstaan die zullen verkondigen, zie hier is de Christus of Hij is daar. Maar wat zal het toch zijn om het met die arme uiterlijke woorden te doen, zonder de olie van Zijn Geest in de lampen te hebben. Wat is dan die Geest? Wel die een mens nu ontdekt aan zijn zondestaat, aan zijn ellende waar hij in verkeerd. Hoe doet Hij dat? wel door de Wet. Wat een wonder als die mens aan het einde der wet mag komen, afgesneden te worden. Afgesneden? Ja van zijn eigen werken, dat uit de mens uit zichzelf nu de zaligheid niet meer mogelijk is, dat hij moet omkomen, en moet inleven en erkennen dat God nu Rechtvaardig is als Hij dit zal doen. Maar wat een wonder van GENADE, als Hij Zichzelf dan gaat openbaren als DE CHRISTUS, de Levende God, Het EVANGELIE van vrije genade. Taal die we niet meer willen horen, maar in deze tijd nog springlevend is. Geen sekte maar geprogrammeerd vanuit dat Levende Woord van God.
Dit moest ik toch even kwijt. Jongeren blijf bij de kerk, blijf bij het Woord wat je is bijgebracht, waarin de weg tot het Ware Leven wordt voorgesteld tot behoud van je ziel!

Techniek   21-04-2014 22:57

Met de (gratis) software "GemistDownloader" is eenvoudig van een YouTube-video een mp3-bestand te maken. Software is door een zoekactie via Google te vinden op de site helpdeskweb.nl. Succes!

iemand   21-04-2014 20:04

Ik zou erg graag dat de avonden terugluisteren. Dit kan via youtube, dat weet ik, maar ik zou ze graag willen downloaden en zo via mijn mp3 luisteren.

Als je youtube converter gebruikt krijg je dit:
Er was een fout veroorzaakt door YouTube, we kunnen deze video niet ontvangen!
Deze fout komt meestal voor door copyright problemen of de lengte van de video. We ondersteunen alleen video met een maximum tot 20 minuten.

Hartelijk bedankt

bas   21-04-2014 12:47   |   gouda

kan as. vrijdag avond in gouda
gezongen worden: Daar is Kracht in het het Bloed van het Lam??

groeten bas

Omega   21-04-2014 11:26

@Leerzaam Met Brakel ben je nog wel even bezig, maar dat geeft niet. Je hebt daarmee -naast Gods Woord- wel goud in handen. Deel gerust je bevindingen. Ik was ook aangenaam verrast door deze hernieuwde kennismaking.

Inderdaad, van harte aanbevolen!

Leerzaam   21-04-2014 10:14

Ik heb zowaar de twee dikke pillen van De Redelijke Godsdienst van Brakel weer eens uit de kast gehaald en ben er in gaan lezen.

@Omega, bedankt! Wat had Brakel een wijsheid en wat een mooie en eenvoudige uitleg. Ik ga ze de komende tijd helemaal proberen door te nemen.

Mensen, ik roep jullie op dit ook te doen en ik zal proberen af en toe mijn bevindingen op het gastenboek te zetten. Mooi als we hier samen over in gesprek blijven.

@Martha en anderen, Ik zou het heel erg fijn vinden als jullie doorgaan met het belichten van jullie standpunt, dit is voor mij en anderen erg leerzaam. Wel mis ik een beetje de onderbouwing van jullie standpunt. Zouden jullie vanuit de Bijbel (en enventueel vanuit Brakel) dat wat meer toe kunnen lichten?

Allen heel erg bedankt!
Techniek Zingkring Doorn   20-04-2014 00:34   |   Doorn

Onze excuses voor de technische storingen in de livestream gisteren. Inmiddels is de avond wel in HD terug te zien.


Zingkring | Marcel Vroegop | Wees stil en juich! - 1
http://youtu.be/TkdxOMy1q1c

Zingkring | Hugo van Campen | Wees stil en juich! - 2
http://youtu.be/ObcWtxdaIfY

Zegen gewenst in het kijken & luisteren!

Rieneke   19-04-2014 21:20   |   Gordon\'s Bay

En hier nog eentje in Zuid-Afrika ;)

Hermieke   19-04-2014 20:43   |   Vila Ulongwe

Met een beetje horten en stoten geniet ik mee vanuit Mozambique. Gezegende Paasdagen!

A.   19-04-2014 20:17   |   ---

Het geluid is niet zuiver. Kan dit verholpen worden! Je hoort steeds een ruis.

Bedankt!

Aline   19-04-2014 19:54

Bedankt voor de link naar youtube :-)

Techniek   19-04-2014 19:40

Meekijken kan vanavond op https://www.youtube.com/watch?v=WnJD-SSgYZ0

dick   19-04-2014 18:58   |   Dordrecht\\Amsterdam\\Woerden.

Ha ha, leuk om dit gastenboek bij te houden, allemaal zo herkenbaar.

Het gaat er niet om WAT jij beleefd etc etc, het gaat erom wat HIJ gedaan heeft voor jou..

Het is zo eenvoudig en daarom voor ons zo moeilijk....

Gods zegen.

Gezegende paasdagen

Hij is waarlijk opgestaan!!
Hallelujah

Goofy   19-04-2014 18:09

Beste Koos,
deze reactie is voornamelijk gericht aan jou.

In die link met de verantwoording die je op het gastenboek zette, uitte je je zorg dat de leer van de toeleidende weg ook de HHK binnenkwam. Nu moet ik zeggen dat 'onze' HHK(midden Nederland) de afgelopen jaren aanmerkelijk zwaarder is geworden door grote toestroom uit voornamelijk de GerGem, en dat is best wel jammer te noemen. Maar afgelopen Goede Vrijdag ging de preek over Mattheus 27, waar Jezus stierf(en het voorhangsel scheurde van boven! naar beneden) en Hebreeën 9, waar dat nog eens uitgelegd wordt.
De 'deur' naar het Heilige der Heilige werd wagenwijd opengezet!
Ook al valt er genoeg van de kerk te zeggen, het was een Bijbelse, nodigende en evenwichtige preek.

Dat wilde ik graag even kwijt.
En ik hoop dat je verder ongelijk hebt. ;)

Waarschijnlijk tot vanavond en Gods zegen iedereen.

Een jongere